lørdag 3. april 2010

Plastplukking for green network

20.februar 2010



Årets store miljødag. 3000 trær skulle plantes på Fianarantsoas tørre grasåser. Branngater skulle graves, småtrærne skulle males (for å unngå tyver) og settes godt ned i jorda. Skal se at det blir en liten skog om noen år :)



Men så var det en ting vi stusset litt over, for plastikken rundt rotklumpene ble liggende igjen på bakken. Skulle de la den ligge igjen? Pussig miljøtiltak… Så Olve, Petter, Miriam og jeg gikk rad opp og rad ned og plukket plastikkposene.

Det er jo en kjent sak at vahazaer (hvitinger) er litt sprø, men hva vi skulle samle på plastikk for, det var ”dagens”. Noen begynte å hjelpe til, og vi tenkte at nå har de skjønt det, men de plukket for oss, siden vi åpenbart samlet på plastikk. Og så spurte de om hva vi hadde tenkt å bruke det til! Hm… Så vi forklarte med det lille gassiske vi kan, at det ikke er så bra for miljøet. Men hva forskjellen skulle være på at det lå og fløyt søppel i der i forhold til et annet sted, var ikke så lett å forstå.

Til slutt var all plasten plukket og lagt på den samme lastebilen som hadde fraktet trærne. Hvor søppla endte til slutt, vet jeg ikke. På en søppelfylling, et bål eller i en passende grøftekant. Og om folk skjønte poenget vårt, vet jeg heller ikke. Vi fikk lederen til å ta det opp etter fellesmiddagen for de 300 frammøtte, så kanskje…



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar